vesti24.mk

Tag : говор

СВЕТ

Меркел: „Светот нема да нѐ чека“ Германската канцеларка посакува брзо формирање влада во 2018 година и поголемо меѓусебно „почитување во широка смисла“. Во нејзиниот новогодишен говор овојпат нема централна точка.

Ferad Aruc
Ангела Меркел е загрижена поради единството во Германија. Одамна немало толку различни мислења околу ова прашање, вели канцеларката во својот новогодишен говор. „Некои дури зборуваат...