• Home
  • Државната изборна комисија

Tag : Државната изборна комисија

Uncategorized

Тече рокот за приговори до ДИК за гласањето во вториот круг од локалните избори

admin
Партиите по вчерашниот втор круг од локалните избори имаат рок од 48 часа по завршување на гласањето да поднесат приговори до Државната изборна комисија. Комисијата,
МАКЕДОНИЈА

ДИК ги одби сите приговори за изборите

admin
Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата. Портпаролот на ДИК Љупка