Tag : Дрон

СВЕТ

Каква идеја: Дроновите ќе слетуваат на камионите за да заштедат батерија

Ferad Aruc
Нова интересна идеја од Амазон – беспилотните летала кои што ќе вршат достава, ќе „автостопираат“ камиони, односно ќе слетуваат над нив за да заштедат батерија
МАКЕДОНИЈА

Со дрон снимен „пеколот“ во Скопје (ВИДЕО)

Ferad Aruc
Државен инспекторат за животна средина  при вчерашната инспекција во Вардариште со дрон го сними еден од поголемите загадувачи на Скопје. Граѓаните на главниот град со