• Home
  • еккономија

Tag : еккономија

СВЕТ

Полска е “новата Германија”

Ferad Aruc
Пред околу четвртина век Полска, како и останатите источноевропски земји, минала низ големи општествени и политички промени. Државно контролираната економија ја заменила пазарната и Полска