vesti24.mk

Tag : економија

ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата денес ќе се задолжи за нови 61,7 милиони евра

admin
Владата денес ќе се задолжува за нови 61,7 милиони евра. Имено, на официјалната страна на Народна Банка на Република Македонија објавена е аукција на државни...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Повторно задолжување – Владата на 17 овој месец ќе се задолжува за нови 61, 7 милиони евра

admin
Владата на 17 овој месец ќе се задолжува за нови 61,7 милиони евра. Имено, на официјалната страна на Народна Банка на Република Македонија објавена е...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Лозарите на протест, бараат да се прогласи елементарна непогода – суша и да се добие отштета од државата (ФОТО)

admin
Да се прогласи елементарна непогода – суша и да се добие отштета од државата, побараа производители на грозје на мирен протест во Неготино. Протестот беше...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Комисија за финансии на ВМРО-ДПМНЕ: Ова е резултат на политичката нестабилност и немањето владеење на право

admin
Погледнете ги инфографиконите од минатата недела. Политичката нестабилност и немањето владеење на право, пропратено со ниска реализација на капиталните инвестиции, негативно влијаат на корпоративниот сектор, профитот...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Пад на прометот на Македонската Берза од 45,5%

admin
Пад на прометот на Македонската Берза од 45,5% во првото полугодие на 2019 во однос на истиот период од 2018 година. За овие поразителни податоци, осврт дава Комисија...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Еве зошто најавениот инвестициски циклус на Заев и Аѓнушев од 5 милијарди евра е несериозен и нереален

admin
Зошто најавениот инвестициски циклус на Заев и Аѓнушев од 5 милијарди евра е несериозен и нереален?, прашуваат од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ и додаваат:...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

„Платите на новоотворените работни места со кои се фали СДСМ ќе бидат 200 евра!“

admin
Платите на новоотворените работни места со кои се фали СДСМ ќе бидат 200 евра, велат од Комисијата за економија на ВМРО – ДПМНЕ. ПЛАТИТЕ НА...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата ќе ја задолжи државата за нови 15 милиони евра

admin
Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за наредната недела закажа нова аукција на хартии од вредност со која повлече...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА МАКЕДОНИЈА

ВМРО-ДПМНЕ: Според НБРМ, Меѓународната Инвестициска Позиција на земјата се влошила за 176 милини евра во првиот квартал на 2019

admin
Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ сподели статус на Фејсбук каде се вели дека се влошува меѓународната инвестициска позиција на Македонија. -#СеВлошуваМеѓународнатаИнвестицискаПозицијанаМакедонијаСпоред најновите официјални податоци на...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Возачи од денес полните резервоари со горива по овие цени

admin
Бензинот поскапе ама за малку. Последната одлука на РКЕ ја зголеми цената на бензинот “Супер 95“ додека останатите нафтени деривати и оваа недела остануваат со...