vesti24.mk

Tag : емоции

ЗАБАВА

Родители, овие работи мора да ги знаете ако вашето дете е хиперсензитивно

admin
Одгледувањето хиперсензитивно дете знае да биде исклучително напорна и тешка работа. На надворешниот свет таквите деца им изгледаат драматични и плачливи, но тие  не се...
ЗАБАВА

Емоциите му наштетуваат на здравјето: Тагата ги слабее белите дробови, грижата предизвикува карцином

admin
Како што стресот влијае врз работата на срцето, така и некои силни емоции влијаат врз некои други органи. Алтернативната медицина го поврзува негативното мислење и...
ЗАБАВА

Како да забележиме дали една личност е емоционално интелигентна?

admin
Луѓето кои имаат високи нивоа на емоционална интелигенција се особено самосвесни за разлика од другите, работат одлично во тим и полесно ги решаваат конфликтите. Но,...
ЗАБАВА ЗДРАВЈЕ

Како емоциите му наштетуваат на здравјето: Гневот го оштетува црниот дроб, шокот- срцето…

admin
Како што стресот влијае врз работата на срцето, така и некои силни емоции влијаат врз некои други органи. Алтернативната медицина го поврзува негативното мислење и...