vesti24.mk

Tag : Живот и стил

ЗАБАВА

Научници од Оксфорд: Се испитуваат ефектите од мешањето на различни вакцини против Ковид-19

admin
Мешањето на различни видови вакцини против коронавирус е веројатно безбедно и ефикасно, но истражувачите се уште собираат податоци за да се потврди тоа, велат експертите...
ЗАБАВА

Денеска е Св. Митрофан Цариградски

admin
Свети Митрофан Цариградски беше современик на императорот Константин Велики. Инаку, тој управуваше со Цариградската црква во тек на 10 години. Кога се одржуваше Првиот вселенски...
ЗАБАВА

Календар на МПЦ: Утре се слават Светите сестри Марта и Марија и еве уште кои други светци

admin
Свети Митрофан, првиот патријарх Цариградски Неговиот татко Дометиј, брат на римскиот цар Пров, побегна од Рим како христијанин и дојде во Византија. Византискиот епископ Тит...
ЗАБАВА

„Прочитате“ ги стапалата: Можат многу да откријат за личноста, па дури и да ја предвидат иднината

admin
Без разлика дали вашиот втор прст е подолг од палецот, или малиот е необично мал, секоја карактеристика говори нешто за вас. Во Кина веќе со...
ЗАБАВА

Ова прашање ги мачи родителите, а еве го одговорот: Колку треба да трае дневниот сон кај бебињата?

admin
Правилниот, квалитетен сон по раѓањето не само што ќе помогне во здравиот развој на бебето, туку ќе ја подобри и неговата подоцнежна способност за учење,...
ЗАБАВА

Се празнува Св. Еразмо Охридски: Светец со силен култ, за оваа вода се верува дека е лековита

admin
Денеска се празнува Свети Еразмо Охридски кој поради неговата мисионерска дејност и големите заслуги за ширењето на христијанството свети Еразмо во нашиве краишта бил сликан...
ЗАБАВА

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат овие светци

admin
Свети Никифор Исповедник, патријарх Цариградски Благородник од Цариград. Татко му, Теодор, беше висок чиновник на царскиот дворец, богат и благочестив. Никифор служеше неколку години на...