• Home
  • Загадување

Tag : Загадување

СВЕТ

Сензација во Германија – сите соседи се изненадени

Ferad Aruc
Германија ги изненади своите соседи со намерата да воведе бесплатен јавен превоз за да го намали загадувањето. Намерата е наведена во писмо до Европската Комисија.
МАКЕДОНИЈА

30 пациенти приклучени на кислород – воздухот го зема данок

Ferad Aruc
Енормното загадување ги преполни болниците со пациенти. Доаѓаат во ургентна состојба , со гушење, помодрени во борба за кислород. На Институт за белодробни заболувања и
МАКЕДОНИЈА

Воздухот во Скопје екстремно загаден, Струмица најзагаден град во Македонија

Ferad Aruc
Воздухот во главниот град есктремно загаден и за време на последното деноноќие, со измерени максимални 584 микрограми на метар кубен ПМ10 честички во Лисиче, додека
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Активирани итните мерки против загадувањето на воздухот

Ferad Aruc
Ослободување од работни обврски на бремените жени, лицата постари од 60 години, како и лицата со хронична астма, прележан миокарден инфаркт или мозочен удар, без