vesti24.mk

Tag : задолжување

ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата ќе ја задолжи државата за нови 15 милиони евра

admin
Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за наредната недела закажа нова аукција на хартии од вредност со која повлече
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата утре се задолжува за огромни 39 милиони евра

admin
Министерството за финансии за утре закажа аукција на државни обврзници со кои државата ќе се задолжи за нови 2,4 милијарди денари односно околу 39 милиони
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Задолжувањата станаа секојдневие: Владата денес ги заборчи граѓаните за нови 12,7 милиони евра

Ferad Aruc
Капитални инвестиции нема, а Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии денеска преку аукција на државни хартии од вредност ги
ЕКОНОМИЈА

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Ferad Aruc
Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со