• Home
  • Задушница

Tag : Задушница

МАКЕДОНИЈА

Денеска е Задушница – помолете се за покој на починатите и запалете свеќа

admin
Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 4 ноември. Денеска е Св. рамноапостол Аверкиј (Задушница). Црквата го нарекува рамноапостол заради неговите успеси во проповедта на