vesti24.mk

Tag : извоз

ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Извозот од земјава во 2020 година доживеа пад од 7,7 отсто

admin
Извозот на стоки од земјава во текот на минатата година забележал пад од 7,7 отсто во однос на тој период претходната година, објави Државниот завод...
ВЕСТИ

Извозот во првите седум месеци со пад од 21,4 отсто, кај увозот намалување за 17,3 отсто

admin
Во првите седум месеци од годинава извозот бележи пад од 21,4 отсто во однос на тој период лани, објави Државниот завод за статистика. Според обајвените...