vesti24.mk

Tag : интелигенција

ЗАБАВА

Интелигенцијата не е само знаење, туку и способност да се разберат другите

admin
Многумина мислат дека интелигентен човек е оној кој многу читал, кој добил добро образование, многу патувал, зборува неколку јазици.. Меѓутоа, човек може да ги има...
ЗАБАВА

Зошто на интелигентните луѓе им е потешко да се заљубат?

admin
Љубовта е такво нешто што само можеме да го почувствуваме, а правиме грешка кога се обидуваме да ја разбереме или дефинираме. Психолозите тврдат дека на...
ЗАБАВА

Научниците тврдат: Интелигентните жени имаат една многу ужасна навика

admin
За прв пат во последните сто години, жените имаат подобро резултати не тестовите на интелигенција, тврди Џејмс Флин, светски авторитет во подрачјето на овие тестирања....
ЗАБАВА

Идентификувани 1.016 гени поврзани со интелектот кај човекот

admin
Меѓународен тим научници открија околу 1.000 гени поврзани со интелигенцијата, кои досега не и беа познати на науката, објави „Сајенс Алерт“. Сеопфатното генетско истражување околу проблемите...