vesti24.mk

Tag : Кои се најпродавани возила

АВТОМОБИЛИ

Кои се најпродавани возила во земјите во Европа?

Ferad Aruc
Во текот на 2017 година во европските земји се продадени 15.631.678 автомобили, а најбарани биле моделите на Volkswagen (3.717.566), додека најпродаван е Golf. Непишано правило