vesti24.mk

Tag : Криптонација

ЕКОНОМИЈА

ШВАЈЦАРИЈА САКА ДА СТАНЕ КРИПТОНАЦИЈА: КОЛКУ ДАЛЕКУ МОЖЕ ДА СЕ ОДИ ВО ОХРАБРУВАЊЕТО НА ДИГИТАЛЕН „ДИВ ЗАПАД“?

Ferad Aruc
Кога се во прашање иницијалните понуди на криптовалути (ICO), за дел од финансиските експерти и држави тоа е контроверзно прибирање капитал кое „мириса“ на измама,