vesti24.mk

Tag : мамографија

ВЕСТИ

Се воведува двојно читање на мамографските слики за рано откривање рак на дојка

admin
Првпат од функционирањето на мамографски скрининг Министерството за здравство воведува значајна новина за двојно читање на мамографските слики, со што мамографските снимки за рано откривање...