vesti24.mk

Tag : новогодишни празници

ЗАБАВА

Што му прават празниците на нашиот мозок

admin
Истражувачите од Универзитетот во Копенхаген случајно, истражувајќи ја мигрената, забележале дека одредени центри во мозокот се активираат кога лицето гледа „празнични содржини“ како божикни фотографии.
ЗАБАВА

Каква исхрана треба да практикувате за време на новогодишните празници- држете се до овие 5 правила

admin
Празничниот период кој зафаќа добар дел од декември и јануари може во голема мера да ја наруши нормалната исхрана, со богатите и примамливи празнични трпези.