vesti24.mk

Tag : покров на пресвета богородица

ЗАБАВА

ДЕНЕСКА Е ЖЕНСКИ ПРАЗНИК – ова треба да го направат сите жени кои сакаат да станат мајки

admin
Православните верници денеска го одбележуваат празникот Покров на Пресвета Богородица како спомен на случката кога Богородица се јави меѓу народот собран за молитва, за време...
ЗАБАВА

Денеска е голем празник, Покров на Пресвета Богородица

admin
Настанот што го слави Црквата денес се случил на 1 октомври 911 година, на едно бдение во Богородичната влахернска црква во Цариград. Црквата била полна...