vesti24.mk

Tag : Работно време

ЗАБАВА

Осумчасовното работно време е „смрт“ за организмот

admin
Во изминатите неколку години повеќе студии се занимаваа со темата осумчасовно работно време, за кое се установи дека едноставно не функционира. Резултатите од овие студии
ВЕСТИ СВЕТ

Ќе се работи само по шест часа дневно: Луѓето треба да имаат повеќе време за семејството и приватниот живот!

Ferad Aruc
Шведска целосно преминува на шестчасовен работен ден во обид да ја зголеми продуктивноста и да ги направи луѓето посреќни така што повеќе време ќе посветат