vesti24.mk

Tag : рангирање

Uncategorized БАЛКАН ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА СВЕТ

Објавена листа на европски земји со најпродуктивни работници: Како е рангирана Македонија на оваа листа?

admin
Реформите на пазарот на трудот се приоритети во земјите од Западниот Балкан. Според статистичките податоци, овие земји заостануваат во споредба со просекот на Европската Унија.
МАКЕДОНИЈА

Македонскиот пасош отвора 108 граници

Ferad Aruc
Македонскиот пасош е рангиран на 84 то место во светот, според глобалниот индекс за пасоши. Тоа значи дека нашите граѓани без визи можат да патуваат