vesti24.mk

Tag : рсбсп

ВЕСТИ

РСБСП: Кој, како, кога, и каде може да управува електричен тротинет?

admin
Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) апелира до возачите на електрични тротинети да ги почитуваат правилата и прописите во сообраќајот, заради нивната...
ВЕСТИ

РСБСП: Мотоциклисти внимавајте и почитувајте ги сообраќајните правила

admin
Носете заштитен шлем, внимавајте на брзината, користете ги трепкачите, одржувајте растојание, користете ги двете сопирачки, избегнувајте „мртви агли“, носете рефлектирачки елек и заштитна опрема, апелираат...
ВЕСТИ

РСБСП: Пешаците и понатаму се една од најзагрозените групи учесници во сообраќајот

admin
Пролетта е период од годината кога има најголема раздвиженост во сообраќајот. Бројот на пешаци, велосипедисти, мотоциклисти, па и бројот на моторни возила во сообраќајот, значително...