vesti24.mk

Tag : света петка

ЗАБАВА

Пред нас е голем празник: За здравје и благосостојба испочитувајте го ова

admin
Во сабота се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век
ЗАБАВА

Ни доаѓа Светка Петка, заштитничка на жените- на овој ден се случуваат чуда и никако не треба да се прави ова

admin
Иако ја викаат Црна света Петка, луѓето веруваат дека оваа светица ги штити од разни несреќи, но и од многу болести. Поради тоа, народот ја