vesti24.mk

Tag : света јулујана

МАКЕДОНИЈА

Света Јулијана денеска исполнува една желба: Помолете ѝ се вака

Ferad Aruc
Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 21 декември. Денеска е Св. маченица Јулијана. Оваа славна девица и маченичка беше родена во Никомидија од