vesti24.mk

Tag : Свети Гаврил Лесновски

ЖИВОТ

Денеска се празнува голем светец, Свети Гаврил Лесновски

Ferad Aruc
Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 15 јануари. Денеска е Преподобен Гаврил Лесновски. Тој бил родум од Македонија, Словен по потекло, од село