vesti24.mk

Tag : Свети Иринеј

ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Денеска се празнува големиот свештеномаченик

Ferad Aruc
Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 23 август. Денеска е Св. свештеномаченик Иринеј. Свети Иринеј по потекло беше од Мала Азија. Му беше