vesti24.mk

Tag : Свети Ѓеоргиј

МАКЕДОНИЈА

Денеска се слави Свети Ѓеоргиј – од него зависи каква ќе е зимата

admin
Денеска е Пренесувањето на моштите на свети великомаченик Ѓорѓи од Никомидија во Лида Палестинска. Овој празник поврзан со името на свети Георгиј Победоносец му припаѓа