vesti24.mk

Tag : Тања Каракамишева

ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Каракамишева: За промена на Устав, 2/3 мнозинство секогаш било и ќе биде 81 пратеник!

Ferad Aruc
Професорката Тања Каракамишева на својот Фејсбук профил напиша дека за промена на Устав, како и за сите системски закони, 2/3 мнозинство секогаш било и ќе
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

КАРАКАМИШЕВА:По кој член од Уставот пратениците го имаат право да менува вековно име, идентитет на Македонците, државјанство, култура, историја, традиција?

Ferad Aruc
Професорката на Правниот факултет во Скопје, Тања Каракамишева смета дека власта повторно го крши правото и носи фалична одлука за распишување на референдум. Таа својот