vesti24.mk

Tag : Финска

БИЗНИС

За собирање малини во Финска плаќаат дури 200 евра на ден

Ferad Aruc
Во Финска собирач на малини за килограм собрани плодови заработува скоро 4 евра додека пак за истата работа во регионот не може да се заработи
СВЕТ

Освоил 90 милиони евра на лотарија и сè уште не ги подигнал парите: Никој не знае кој е мистериозниот добитник на најголемата добивка во земјата до сега

Ferad Aruc
Националната лотарија на Финска соопштила дека сè уште го чека мистериозниот добитник кој во извлекувањето на Еуроџекпот на 9-ти февруари освоил 90 милиони евра –
СВЕТ

Некогаш гладувале, а денес ја имаат една од најуспешните држави ВО СВЕТОТ: Која е тајната?

Ferad Aruc
Земјата која пред 150 години се мачела во глад, каде повеќе од 10 проценти од популацијата, односно 250.000 луѓе го загубиле животот, денес важи за
СВЕТ

Финското образование е едно од најдобрите во светот, а по оваа револуција ќе стане уште подобро

Ferad Aruc
Во финските училишта и официјално започнува образовната револуција во облик на укинување на сите формални училишни предмети, со што оваа земја станува прва во светот