vesti24.mk

Tag : Хакери

ТЕХНОЛОГИЈА

Лозинки од Фејсбук профилите се продаваат за 200 денари…

Ferad Aruc
Лозинки од илјадници профили на социјалната мрежа Фејсбук на „Дарк веб“ се продаваат по цена од само 3,90 долари, односно околу 200 денари, а лозинки
СВЕТ

Гигантска афера со измамa на руските бензински пумпи

Ferad Aruc
Хакер има развиено софтвер со кој на бензински пумпи во цела Јужна Русија се мери повеќе од реално наполнетото гориво и на тој начин се