vesti24.mk

Tag : Царинска Управа

ВЕСТИ

Нема морална одговорност кај ниту еден министер, одговорноста заврши кај вработени во Царинската управа

admin
Суспензија од работното место за двајца царински службеници е досега единстената одговорност за автобуската несреќа која се случи во Бугарија со автобус на „Беса Транс“,...
ВЕСТИ

Не бил евидентиран излезот на автобусот од Македонија: Се огласија од Царинска управа, санкционирани царински службеници

admin
Во врска со информациите изнесени во јавноста во однос на надлежностите на Царинската управа на Република Македонија при контрола на влез и излез на возила...
ВЕСТИ

Не бил евидентиран излезот на автобусот од Македонија: Се огласија од Царинска управа, санкционирани царински службеници

admin
Во врска со информациите изнесени во јавноста во однос на надлежностите на Царинската управа на Република Македонија при контрола на влез и излез на возила...
ВЕСТИ

Огромен застој на царинските терминали и царинските испостави!

admin
Царинската управа од 07.2019 година го воведе новиот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи кој по кажување на увозниците, извозниците, шпедитерите и...
МАКЕДОНИЈА

Царинска управа: На граничниот премин Богоридица запленето 300 килограми марихуана

Ferad Aruc
При прегледот на стоката сместена во полуприколката од возилото, царинските службеници забележале 4 дрвени палети на кои биле сместени вкупно 95 полиетиленски вреќи, кои според...