СВЕТ

(ВИДЕО) СТРАВ, КРВ и ГНЕВ: Првата светска војна низ фотографии во боја

ECA

Страдање, страв, лутина, гнев, осаменост, гордост, среќа… сето ова може да го видите на фотографиите од Првата светска војна кои се обработени и прикажани во боја.

Обојувањето им дава нова димензија на настаните што се случувале пред сто години во светот.

Можат да се видат фотографии од француски војници, од германски војници среде акција, од турски деца-војници, деца оставени сами на улица, разрушени градови и села.

Loading...

Related posts