vesti24.mk
ЖИВОТ

(ВИДЕО) Ученици од САД играат Малешевско оро и ја пејат песната „Што имала к’смет Стамена“

ECA
Ученици од Соединетите Американски Држави ја пејат песната „Што имала к’смет Стамена“ и играат Малешевско оро.

Како што рече една од учителките, тие песната и орото ги научиле при една посета на Малешевијата.

Светскиот македонски конгрес од Австралија при објавата на видеото се заблагодари на училиштите заради учењето на различните култури и традиции.

American Students sing Macedonian folk song 'Stamena'

School Students from the USA perform Macedonian Folk song, 'Stamena'. Beautifully done! Congratulations kids and thank you to the teachers of this school who believe in teaching their students about other cultures and traditions.Please feel free to share, like, comment!

Posted by World Macedonian Congress – Australia on Wednesday, 30 August 2017

извор: скопје24

Loading...

Related posts