ВЕСТИ

Видео(+18): Во масовен лов на Фарските острови убиени повеќе од 200 китови

ECA

Повеќе од 200 китови се убиени на Фарските острови во масовен лов.

Откако рибарите влегуваат во вода, таа станува црвена. На ова крвопролевање присуствувале и многу деца.

Масовниот лов или „колеж“, кај овие риболовци е еден вид на „адет“, пред старт на риболовната сезона.

извор:канал5

Loading...

Related posts