ВИЦОТЕКА ЗАБАВА

Виц на денот: Сладолед

ECA

Учителката го прашала мали Џокица:

– Ако на една гранка има 10 врапчиња, а ловецот отепал едно, колку ќе останат?

– 9 учителке! – одговорил Џокица.

– Не е точно, ниту едно не останало, другите побегнале! Но ми се допаѓа како размислуваш.

– А да те прашам јас нешто учителке! Три жени лижат сладолед, првата од долу на горе, втората од лево на десно, третата од десно на лево, а четвртата цел го лапа! Која од нив е мажена?

– Таа што го лапа цел! – одговорила учителката.

– Не, туку таа што носи бурма! Но ми се допаѓа како размислувате, учителке!

извор:курир

Loading...

Related posts