vesti24.mk
ЖИВОТ

Влегле во напуштената мртовечница каде пронашле тајна соба и се запрепастиле од тоа што го виделе

ECA
Клуд Боот направи погребална куќа во местот Бесемер во американската сојузна држава Албама, но кога во 2009, починал никој повеќе не влегол во неа.
Кога Џек Евенс, професионален фотограф одлучил да влезе во напуштената куќа за погреби во градот Бесемер, не ни насетувал какво изненадување го чека внатре.
Погребалната куќа ја изградил покојниот Клуд Боот во 1992 година кој имал желба да направи погребално место за починатите покрај древните погребални места направил слични какви што биле во античкиот Рим.
Клуд Боот со погреби се занимал уште како тинејџер, а кога го отворил своето претпријатије, го сместил под земјата каде нудел разни методи и потреби. Една од нив била и погребување на покојниците во голема комора во која има само метални сандаци. Но, семејството на покојникот не смеело да влезе во таа соба во која се наоѓаат лешевите туку цвеќиња полагале на голем дел над мрачната соба, а пораките од најмилите можеле да ги остават и на големиот меморијален ѕид.
Но, погребното претпријатиеје било  затворено во 2003 година кога сопственикот починал од срцев удар.
Во мртовечницата повеќе никој не влегол додека во 2015 година не одлучил да ја посети професионален фотограф Џек Евенс за да види што се наоѓа во неа. Но ни во најголем кошмар не очекувал дека ова ќе го пронајде.
Во тајната соба во која биле одложувани лешевите и дале се наоѓаат посмртните останки, а еден ковчег бил дури и отворен, а во него се наоѓале коски, но не и черепот на мртвите.
– Беше лудо, како во хорор филм. Полека се приближувавме на местото и гледавме во собите пред да влеземе во нив. Беше нереалн, како во хорор филм, рекол тогаш фотографот.
Во мртовечницата, освен лешевите, се наоѓале и течност за балзамирање, а сите работи биле расфрлани на под.
По нивното откритие, сопствениците ја исчистиле напуштената куќа, но за неа во тој американски крај се уште се зборува.
Loading...

Related posts