ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Внимавајте! Криминални групи се спремаат да оперираат низ Скопје за време на Суперкупот

ECA

Суперкупот привлекува огромно внимание, но и многу богата клиентела и навивачи од Европа. Според непотврдени информации помали групи од по неколку лица се спремаат за физички пресметки и ограбување на богати Шпанци и Англичани. Вакви групи, како што дознаваме има дојдено и од соседните земји пред се од Косово и Бугарија.

Инаку, според нивната шема, од она што се зборува се отпочнува од хотелите каде преку свои линкови дознаваат за богатите клиенти, потоа би требало да ги пресретнат, нападнат и ограбат.

Сепак ова се не потврдени информации кои кружат како муабет по чаршијата, а веќе знаеме дека целата полиција  ќе биде ангажирана за се да помине во најдобар ред. Се надеваме дека овие муабети нема да се оставрат.

Доколку некој располага со било какви информации најдобро е да ги сподели со МВР на 192.

извор:скопје24.мк

Loading...

Related posts