vesti24.mk
МАКЕДОНИЈА

Закажани седници на пет собраниски комисии

ECA
Во Собранието денеска закажани се седници на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Комисијата за финансирање и буџет, Комисијата за труд и социјална политика, Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Комисијата за надворешна политика.

Комисијата за транспорт, врски и екологија ќе ги разгледува предлог-одлуката за одобрување на финансискиот план на „Македонската радио-телевизија“ за 2017 година, годишните извештаи на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и за работата на МРТВ за 2016 година.

На првата седница на Комисијата за финансирање и буџет, ќе се разгледуваат годишните извештаи за работењето на Народната банка на Република Македонија за 2016 година и на Државниот завод за ревизија во 2016 година.

Комисијата за труд и социјална политика ќе расправа за измените во Законот за работни односи, односно за предлогот за продолжување на породилното отсуство.

На седницата на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе се расправа за годишните извештаи за работата на Дирекцијата за заштита на личните податоци за 2016 година, Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и на Државната комисија за спречување на корупцијата.

Единствената точка на дневниот ред на седницата на Комисијата за надворешна политика ќе биде платформата за дипломатски активности на амбасадорот на Република Македонија при Европската Унија во Брисел.

извор : мета

Loading...

Related posts