vesti24.mk
БАЛКАН ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА СВЕТ

Жан-Клод Јункер: Вратите на ЕУ затворени за земјите од западен Балкан до 2025 година

ECA

На вчерашното обраќање во Австрискиот Парламент, претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер уште еднаш потврди дека вратите на Европската Унија ќе бидат затворени до 2025тата годнина за земјите од западен Балкан.

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер изјави денеска дека западнобалканските земји мора повеќе да напредуваат пред да се приклучат на Европската унија.

Од говорницата на австрискиот Парламент, Јункер порача дека не ги гледа државите од Западен Балкан во ЕУ пред 2025 година.

Loading...

Related posts